Juoksuinnostuksen alkusysäyksen jälkeen olen juossut ainakin seitsemän varttimaratonia/tjejmileniä ja kaksi puolimaratonia ja samalla kehittänyt innostuksen urheilutapahtumista. Pohdin kaverin kanssa tuossa muutama viikko takaperin sitä onko juokseminen mukavempaa asfaltilla vai maastossa. Itse olen aina inhonnut maastojuoksuja ja pururatalenkkejä, koska kengät täyttyvät pikkuhiekasta, puruista ja muurahaisista (yiiiii!). Kaveri taas harmitteli asfaltilla juoksemista, paitsi kuluttavuuden takia, myös siksi, että liikennevalot ja katujen ylitykset hidastavat menoa tarpeettoman paljon.

Tästä päästään juoksutapahtumien koukuttavuuteen. On erityisen hienoa, kun joku minun puolestani pysäyttää autoliikenteen. Siinä kelpaa juosta. Itse pidän asfaltilla juoksemisesta, kunhan kengät vain ovat hyvät. Toistaiseksi ei ole tuntunut siltä, että nilkat tahi polvet olisivat siitä erityisemmin kärsineet, vaikka näitä kiloja on ja kaikki lenkkini juoksen asfaltilla. Ihailen Arabian rantoja ja Kallion katuja. Joskus kyllä eksyn Töölönlahdellekin, mutta siellä kengät ovat hiekkaa täynnä.

Tällä viikolla lenkkeily on jäänyt pariin pieneen kävelylenkkiin, koska varsinaisen ohjelman aloitan ensi viikolla. Olen puolimaratonharjoitukseni juossut "Sepon ohjelmalla", eli Juoksufoorumin sivuilta löytyvällä harjoitusohjelmalla Puolimaraton läpi. Juoksufoorumilta löytyy myös Maraton läpi -harjoitteluohjelma, jota olin ajatellut soveltaa omaan harjoitteluuni. Ohjelmat löytyvät linkin takaa: http://www.juoksufoorumi.fi/vb/content.php?55-harjoitusohjelmat_1

Illalla teen ensimmäisen testilenkin. Tarkoitukseni on tiivistää kevääseen mennessä parasta 10km:n aikaa n. 12 min paremmaksi. Se on aika paljon vaadittu, mutta en halua ajatella, että se olisi mahdotonta.