Tätä päivää mä olen vähän pelännyt, erityisesti nyt kun lenkkeily on lähtenyt sujumaan. Miten juosta talvikeleillä?

Tänään oli nyt sitten ensimmäinen luminen lenkki. Täytyy kyllä todeta, että lunta olen toisaalta odottanut lujaa jo monta viikkoa. Tällaiset pimeet syksyiset (!) päivät, mitä on ollut syys-lokakuusta lähtien vie mielen maahan, eikä energiaa tunnu riittävän mihinkään. Joulunodotus vei toki vähän ajatukset toisaalle, mutta kun joulun jälkeen pimeys vain jatkui ja jatkui, niin ihana autuas valkoinen maa oli kyllä paras asia pitkään aikaan!

Mutta siihen pelkäämiseen. Aikaisemmin talvi on saanut lenkit loppumaan lähes täydellisesti. Siksi olin ajatellut varautua talven tuloon, ja hommata asianmukaiset lenkkeilyvarusteet, että kynnys lähteä iltaisin ulkoilemaan olisi mahdollisimman pieni. No en tietenkään ehtinyt ajoissa. Eilisen aamu- ja iltapäivän käytinkin sitten koluamalla kauppoja läpi ja etsimällä sopivaa tuulenkestävää juoksutakkia ja housuja. Tuulihousuja toki löytyi helposti, mutta en oikein pidä siitä kahinasta ja tuulihousut tuppaa muutenkin olemaan lörppöjä pultuista. Kunnolliset talvikelin juoksuhousut taas on aika kalliita (Asicsen housut oli lähempänä sataa euroa) ja toisaalta taas on vaikeaa löytää oikenkokoiset housut, kun reittä ja persettä on enemmän kuin tarpeeksi. Vielä nöyryyttävämpää on kuitenkin sovitella takkeja, kun tuntuu että yksikään tuulitakki - oli sitten D-mitoitus tai ei - ei mahdu päälle. 

Housuasia onneksi järjestyi sattumalta tänään, kun marssin urheiluliikkeeseen ja sovitin ensimmäisiä - ilmeisesti hiihtoon suunnattuja - talvikelin verkkareiden ja tuulihousujen yhdistelmää (todellakin yhdistelmä, siinä on kahta eri kangasta), joka istui täydellisesti koska takaosa oli joustavaa matskua! Tämänpäiväisellä lenkillä hyväksi havaitut! Jesh! Eikä tuntunut lenkkikään mitenkään pahalta, vaikka olikin vähän liukasta ja pakkasta. Ehkä tästä tulee vielä hyvä juoksutalvi!

Vieläkun sen oikean takin löytäisi.

Ps. 18 viikkoa puolimaratoniin ja siihen 13 viikkoa lisää niin jo ollaan HCM:ssä!