Kuntonyrkkeilyn innoittamana olen vihdoin keksinyt sen, että kotonakin voi jumpata. Aiemmin se on tuntunut lähinnä ikävältä syyltä järjestellä "olohuonetta". Pienessä yksiössä ylipäätään tilan raivaaminen erilaisten asioiden tekemiselle on haastavaa. No nyt on sohvapöytä kuitenkin saanut viettää jo muutaman viikon nurkassa. 

Olen koittanut lenkkien päätteeksi (tai sellaisina iltoina kun lenkille olisi pitänyt mennä, muttei ole jostain syystä tullut mentyä) tehdä vähän lihaskuntoa kotona, ainakin sen yhden kerran viikossa. Tämä on oikeastaan ollut nyt pakkorako, että vähän pystyisi vastaamaan niihin ohjaajan haasteisiin tunnilla: 20 punnerrusta, 30 sammakkoliikettä, 20 vatsalihasliikettä ... 

Tämän takia arastelin nyrkkeilyn aloittamista, kun tiesin, että siellä niitä pitää tehdä. Toisaalta se on ihana tunne, kun viimeisen (usein se on toisiksi tai kolmanneksi viimeinen) liikkeen jälkeen on jalat maitohapoilla, ja kun pitäisi nousta seisomaan, niin polvet lyö loukkua vetelinä kohti maata. Olen vähän pelännyt, että entä jos en jaksakaan. Periaatteessa olen kuitenkin pärjännyt tuolla ihan hyvin. Toisaalta se vähän harmittaa, että en aina ehdi tehdä niitä kaikkia sarjoja loppuun asti. Siksi pitää treenata kotonakin (ja onhan se myös perusta monipuoliselle liikunnalle ja hyvälle lihaskunnolle, tarjoaa vaihtoehtoja pelkälle lenkkeilylle). 

Kaverin Heiaheia-päivityksestä poimin oman kahvakuula-avusteisen lihaskuntotreenini pohjalle helpot perusliikkeet: kahvakuulalämmittelyn jälkeen teen askelkyykyt (kahvakuula jalan alta), vatsalihasliikeet x 2 (kahvakuula kattoa kohti & toinen sarja missä kahvakuula pyöräytetään puolelta toiselle) selkäliike nelinkontin ja punnerrukset. Tämä pariin kertaan ja päälle lankutusta niin pitkään kun jaksaa.

unnamed%20%282%29-normal.jpg

Mun kahvakuulat on pirteät: 6kg puolukka ja 4kg pinkki. Tänään hain kaupasta lämmittelyitä ja nyrkkeilytreeniä varten vielä vihreät 2kg käsipainot. On ainakin välineitä, vielä kun niitä tulisi käytettyä. 

Ainiin. Tipaton tammikuu taisi nyt lipsahtaa myös hutikattomaksi helmikuuksi. Samalla päätin vähentää riistäytynyttä herkuttelua, elikkäs helmikuussa saa syödä herkkuja vain yhtenä päivänä viikossa. Vaa'an lukemat pitäisi saada notkahtamaan alas päin, joulun jälkeen ei ole liikahtanut mihinkään suuntaan, ja joulunakin vain ylöspäin.